08-410 462 22 info@inexdesign.se

Vertikalmarkiser

Vertikalmarkiser

Ibland har du behov av att skydda dig både mot insyn, värme och ljus. Då är Vertikalmarkis modellen ett bra alternativ, det stänger ute nyfikna blickar och solens starka strålar samtidigt som du fortfarande kan se ut. En annan fördel är att Vertikalmarkisen är betydligt mindre vindkänslig än vanliga fönstermarkiser, vilket gör den lämplig på höga höjder och vindutsatta ställen.

Vår andra modell kallas för Atena Markisolett och sänks vertikalt förbi den övre delen av fönstret och viker sedan ut i lämplig höjd över nedre delen av fönstret. På så sätt blir avskärmningen maximal utan att du behöver känna dig instängd. Som blickfång berikar de husväggarna på främst hotell, kontor och affärsbyggnader, men även på större villor och flerfamiljshus.

Motor och automatik

Vertikalmarkisen kan förses med elektrisk motor som monteras osynlig och skyddad inuti markisröret.

En motordriven markis kan styras på olika sätt:

• Manuellt med strömbrytare inomhus (ingår i standardutförandet), med strömbrytare utomhus eller med fjärrkontroll.

• Halvautomatiskt med fjärrkontroll. Markisen körs ut manuellt med fjärrkontroll men är kopplad till en vindvakt som drar in markisen vid för stark vind.

• Helautomatisk med solgivare och vindvakt. Markisen fälls ut när solen kommer fram och dras in när vinden blir för stark. Kan kombineras med fjärrkontroll.

• Något av ovan i kombination med tidstyrning.

• Vid flera markiser kan man välja mellan individuell styrning av varje markis och samtidig styrning av alla markiser eller båda delar.

Manövrering

Motor alternativt manuellt med vev och växelhus.

Material
• Stativet består av lackerade alt. naturanodiserade strängpressade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet aluminium (t.ex. beslag och gavlar) eller polymera material (t.ex. ändskydd). Skruvar, axlar och lager är av rostfritt alternativt förzinkat stål respektive oljebrons.
• Lackerade detaljer är vita i RAL 9010 alt. Grå i RAL 9006 som standard, men kan även liksom stativet i övrigt, specialbeställas i valfri RAL-kulör.

Klicka på namnen nedan för att få mer information om våra vertikala markiser.

Tellus och Princess

ZipScreen ZS82

Atena Markisolett

HD Screen & ZipScreen

Läs mer om alla våra modeller på sidan Markiser

ZipScreen
ZipScreen
blank

Kontakta oss

Inex Design är ett Stockholmsbaserat företag som arbetar i hela Sverige

Stockholm
08-410 462 22
info@inexdesign.se