08-410 462 22 info@inexdesign.se

Terrassmarkiser

En markis för just din uteplats

Med en terrassmarkis från Inex Design Stockholm får du en markis med en tidlös design som gör sig bra i exakt alla sammanhang.

Till exempel har vår terrassmarkis Nova Marcesa en konstruktion där man har en längsgående mittbalk för mer stabilitet och större rymlighet.

Det här innebär att du kan skydda dig mot solen oavsett om den står lågt eller om den står högt – du kan alltså njuta fullt ut av din uteplats med vår terrassmarkis oavsett om du har morgonsol eller kvällssol.

Du kan självklart skydda den här modellen mot väder och med hjälp av en kassett som du enkelt (och automatiskt) rullar upp markisen i.

Skydd för din markis

Även markiser utan lösningen med skydd av en kassett har ett skydd om den monteras under takfoten. Våra terrassmarkiser kan utrustas med styrning med hjälp av en motor och blir då automatisk fullt ut.

Väder och vind kommer då inte påverka eftersom du själv bestämmer när markisen ska vara utfälld eller upprullad.

Utöver det kommer alla våra terrassmarkiser med vad man kallar för flexiarmar. Det innebär att du kan ändra vinkeln på dina markisarmar steglöst.

Vilket mått ska jag ha på min markis?

Bra att veta

  • Med bredden på markisen menar man det yttre måttet på stativet. Kom ihåg att markisduken är 12 cm smalare än stativet
  • Vill du täcka en lång fasad yta så kan du sammankoppla två eller fler markiser
  • Välj två kortare markiser istället för en lång om du har en större uteplats. Det ger dig en större valmöjlighet

 

Nova Royal
blank

Styrning av din markis

Motorer och automatik
En markis från oss på InexDesign kan fås med en elektriskt styrd motor som monteras osynlig och fullt skyddad placerad inuti markisröret. Våra motordrivna markiser kan du styra på olika sätt, bland annat genom

  • att man placerar en strömbrytare inomhus som styrs manuellt
  • att man placerar en strömbrytare utomhus som styrs manuellt
  • att man även installerar en fjärrkontroll
  • att man gör den halvautomatisk med fjärrkontroll. Markisen körs då ut manuellt med fjärrkontroll men är kopplad till en vindvakt som automatiskt drar in markisen igen om vinden är för stark
  • att man gör den helautomatisk med vindvakt och en solgivare. Markisen fälls ut automatiskt när solen kommer fram och den dras in igen när vinden blir för stark. Denna kan du självklart kombinera med en styrning via fjärrkontroll

Alla olika varianter ovan kan du kombinera med en tidstyrning och om du har flera markiser kan du även få styrning av varje markis individuellt eller samtidigt eller varför inte en mix av båda delar.

 

Våra Terrassmarkiser

Emperor är en elegant designad helkassett
för alla uteplatser och altaner. Kassetten sluter helt
tätt runt duken vilket skyddar duken för optimal livslängd.
Armarna, som göms i kassetten i infällt läge, är tillverkade för
bästa dukspänning med kraftfulla fjädrar och Dyneema band.

RA10 är en riktigt kraftig terrassmarkis som är godkänd för både vind och regn. Med denna markis kan man täcka 5,10 m utfall och seriekoppla den upp till 15 meter.
Markisen ger krogar och caféer en mer ombonad känsla på uteserveringen och en möjlighet till längre utesäsong. Bygglov behövs inte, eftersom markisen inte fästs i backen.

Nova Classic och Marcesa är en mångsidig serie terrassmarkiser som täcker de flesta behov av skugga över en uteplats. Med allt från markiser med extra ståhöjd till riktigt smala eller varför inte med rullgardinsfront för de där irriterande låga solstrålarna.
En stabil markis i många modeller, med modern design i ett stort urval kulörer kännetecknar Nova-serien. Hög kvalitet borgar för slitstyrkan.

Läs mer om alla våra modeller under sidan Markiser

Kontakta oss

Inex Design är ett Stockholmsbaserat företag som arbetar i hela Sverige

Stockholm
08-410 462 22
info@inexdesign.se