08-410 462 22 info@inexdesign.se

Fönstermarkiser i Stockholm

Fönstermarkis för sköna dagar

En fönstermarkis skapar inte bara en mysigare och mer behaglig inomhusmiljö den ger även ditt hus (eller lägenhet) en anisktslyftning. Utöver det så skyddar en fönstermarkis även dina möbler från kraftigt solljus.
En fördel med fönstermarkiser är att man koppla ihop flera stycken så man täcker en större yta av fastigheten och får en mer enhetlig utformning.

Alla våra fönstermarkiser anpassas efter dina behov och finns i alla möjliga färger och mönster.

Markiser från InexDesign

När du köper en fönstermarkis från Inex Design så får du en markis med en diskret, tidlös design som passar bra i alla sammanhang. Kassettlådan skyddar markisduken mot väta och smuts när den är inrullad och riskerar alltså inte att förstöras om det blåser utomhus.

Fönstermarkiser kan du styra från insidan eller från utsidan med hjälp av antingen band eller med en tystgående motor. En vanlig fönstermarkis är lämplig och passar bra för mindre eller medelstora fönster upp till fyra meters bredd. Fönstermarkiser manövreras inifrån eller utifrån med band eller med motor.

Tillbehör som nischkonsoler är justerbara i djupled och sidoförskjutning av bandreglaget underlättar vid montage på fönsterkarm och invändigt reglage vid stenfasader och liknande.

Manövrering och styrning av din markis

En fönstermarkis kan du styra, manövrera med hjälp av band från insidan eller utsidan. Du kan även välja till att få en manövrering med hjälp av en vev eller med hjälp av en tystgående motor.

Vill du så kan du också få en automatiskt styrning av din fönstermarkis. Du kan t ex använda en fjärrkontroll eller med hjälp av sol- och vindautomatik.

Mått på din fönstermarkis

Det är viktigt att det blir rätt mått på din nya markis. Ett felaktigt mått gör att du inte får den funktionalitet som du ju hoppas på. Att hitta rätt mått är inte omöjligt – ta hjälp av våra råd här nedanför eller kontakta oss så hjälper vi dig med det.

  • Mät så att markisen kommer bli 10-15 cm bredare än fönstret på varje sida. Här ska du tänka på att markisens bredd är detsamma som det yttre måttet på kassetten. Markisduken är också 8 cm smalare vid beställningen.
  • Mät höjden på fönstret. Armlängden bör vara lika med halva fönsterhöjden.

Låter det krångligt – hör av dig så hjälper vi dig med måttagningen.

Material

• Stativet består av naturanodiserade strängpressade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet aluminium (t.ex. armbeslag) eller polymera material (t.ex. ändskydd). Skruvar och axlar är av rostfritt och förzinkat stål.

• Armarna är försedda med inbyggda fjädrar.

• Lackerade detaljer är vita i RAL 9010 som standard, men kan även liksom stativet i övrigt, specialbeställas i valfri RAL-kulör.

• Markisduken är av markisväv som består av 100 % polyakrylfiber med impregnering. Ljushärdighet är 7–8 av 8.

Miljöinformation

Markisen är återvinningsbar med undantag för markisduken samt några mindre detaljer som t.ex. rostfria skruvar och axlar. Markisduken avger vid förbränning hälsovådlig rök. För eventuell elektrisk utrustning och annan mer detaljerad information är ni välkomna att kontakta oss.

Våra fönstermarkiser heter Nova Baroness, Grand Baroness, Wienna och Grand Wienna 

Läs mer om alla våra modeller på sidan Markiser

Kontakta oss

Inex Design är ett Stockholmsbaserat företag som arbetar i hela Sverige

Stockholm
08-410 462 22
info@inexdesign.se